Puhujat

Optometriapäivillä on jälleen mukana hieno ja monipuolinen joukko alan ammattilaisia. Näe2018-luennoilla ääneen pääsevät seuraavat puhujat.

Jari Ahlgren

Optometristi Jari Ahlgren valmistui optikoksi 1994 ja suoritti tutkinnon B.Sc. in Optometry (U.S) vuonna 2012. Hän myös Optometrian Eettisen Neuvoston jäsen.

Satu Autio

Optometristi Satu Autio valmistui optikoksi vuonna 1992, ja toimii nykyisin lehtorina Metropolian ammattikorkeakoulussa, jossa hän vastaa opetussuunntelmatyöstä. Tällä hetkellä Autio opiskelee Norjassa optometrian maisterin tutkintoa. Hän on myös Optometrian Eettisen Neuvoston jäsen.

Merja Kuusela

Optometristi Merja Kuusela valmistui optikoksi 1984. Kuusela on Optometrian Eettisen Neuvoston ja Optometrian Neuvottelukunnan (Metropolia) jäsen. Lisäksi hän kuuluu Valviran terveydenhuollon ammattihenkilöiden valvontalautakuntaan ja on optisen alan merkonomi koulutuksen ohjausryhmän (Markkinointi-Instituutti) jäsen.

 

Tuomo Turpeinen

Optometristi, B.Sc. in Optometry

Tuomo Turpeinen on valmistunut optometristiksi Metropolia Ammattikorkeakoulusta vuonna 2011. Hän on myös suorittanut Salus Universityn B.Sc. in Optometry -tutkinnon sekä viimeisimpänä vuonna 2017 Salus Universityn Specialized Training in Posterior Segment Disease -lisäkoulutuksen. Tuomo on työskennellyt Instru Optiikka Oy:llä vuodesta 2012 lähtien, ensin myymäläoptikkona ja sen jälkeen viimeiset neljä vuotta koulutustehtävissä silmänpohjakuvauksen ja laiteteknologian parissa.

Tuomas Juustila

Tuomas Juustila valmistui optometristiksi vuonna 2001, ja optometristin ylemmän AMK-tutkinnon  vuonna 2009. Hän on toiminut vuodesta 2010  lehtorina Oulun Ammattikorkeakoulussa. Vuonna 2018 Juustila suoritti Specialized Training in Anterior  Segment Disease -koulutuksen Salus yliopistossa, jossa hän on myös toiminut apuopettajajana. Juusitla on ollut mukana monissa kansallisissa ja kansainvälisissä korkeamman asteen opetuksen kehittämisprojekteissa. Tällä hetkellä hän suorittaa kliinisen optometrian maisteritutkintoa Astonin yliopistossa. Tutkimustyön aiheena OCT:n käyttö MS taudin diagnosoinnissa.

Arto Hartikainen

Optometristi, B.Sc.Optom. (U.S.)
Arto Hartikainen on kuopiolainen optometristi ja työskentelee tällä hetkellä Kuopion yliopistollisen sairaalan silmätautien poliklinikalla. Suomalaisen optikon tutkinnon lisäksi Hartikainen on suorittanut kliinisen optometrian jatko-opintoja Salus Universityssä (USA). Arto Hartikaisella on oma osakeyhtiö Optivisio, jonka kautta hän mm. tarjoaa optometrian verkkoluentoja ja myy ajokorttitutkimuksiin kehittämäänsä ARTO-perimetriä.

Pekka Järvinen

Pekka Järvinen on Ocusweepin asiakkuusjohtaja. Hän on pitkään työskennellyt kansainvälisen kaupan alalla, ja vuonna 2014 Järvinen siirtyi näkemisen ihmeelliseen maailmaan. Erityisesti ihmisen toimintakyky ja näköperustainen toimintakyky ja sen arviointi kiinnostavat Järvistä. Hänen koulutustilaisuuksissaan iso joukko näkemisen ja näöntutkimuksen ammattilaisia on  saanut uusia näkökulmia näkemiseen.

Armin Duddek

Dipl. Augenoptiker SBAO (Switzerland)

Kirsi Heino

Optometristi, ortoptisti

Kirsi Heino on optisen alan moniottelija. Hän on työskennellyt optikkona optikkoliikkeessä, tuoteasiantuntijana maahatuojalla ja viimeiset 14 vuotta Helsingin Silmäsairaalassa. Nykyisin hän toimii Silmäsairaalassa karsastusyksikön ortoptistina. Oman yrityksensä, H5 Visionin, kautta Heino tekee ortoptistin ja optometristin töitä yksityispuolella ja käy luennoimassa mm. karsastuksen tutkimisesta ja hoidosta. Oman toimen ohessa hän toimii myös Näe-lehden toimitusneuvostossa.

Cheryl Swindells

FBDO SMC(Tech) CertEd / Essilor

Anja Tuulonen

Vastuualuejohtaja, Tays Silmäkeskus

Petri Eskola

Category Development and Education Manager EMEA, Hoya Vision Care

Anssi Ylimaula

Toimitusjohtaja, Topcon Healthcare Solutions, EMEA

Ylimaula on ollut rakentamassa lääketieteellisen kuvantamisen ratkaisuja kotimaisille ja kansainvälisille markkinoille 20 vuoden ajan. Sekä teknisen että kaupallisen taustan myötä hän on ollut mukana kehittämässä Sote-sektorin IT-ratkaisuja, jotka palvelevat miljoonia suomalaisia ja tuhansia alan ammattilaisia vuotuisesti. Topconilla hän vastaa silmäalan Euroopan, Lähi-Idän ja Afrikan ohjelmistoliiketoiminnasta, jonka ydintä on tekoälyn hyödyntäminen optometristin ja silmälääkärin työssä.

Jussi Kärhä

Optikko, Suomen Työnäköseura

Jussi Kärhä on toiminut näkemisen ja työnäkemisen eri rooleissa jo 17 vuotta. Hän valmistui optikoksi vuonna 2001 ja on suorittanut myös optoergonomia kurssin 2002. Suomen Työnäköseuran hallituksessa Kärhä on ollut 3,5 vuotta. Hänen tavoitteenaan on työnäkemiseen liittyvän tieto-taidon lisääminen yritysten, työterveyshuoltojen ja optisen toimialan piirissä.

Johanna Eskola-Oliva

Johanna Eskola-Oliva on työfysioterapeutti, jolla on takana noin 15 vuoden kokemus alalta (Mehiläinen, Terveystalo, Diacor terveyspalvelut). Ennen työfysioterapeutin töitä hän työskenteli manuaalisen fysioterapian ja liikunnanohjauksen parissa. Ennen liikunta- ja kuntoutusalaa Eskola-Oliva toimi harjoittelijana Kuopion silmäasemalla.

Elena García Rubio

Optometristi Elena García Rubio meni 16-vuoden ikäisenä ensimmäiselle piilolinssejä käsittelevälle konferenssille, jossa hänelle valkeni, mitä haluaisi tehdä myös tulevaisuudessa. Rubio valmistui optometristiksi Madridissa 1994, ja suoritti seuraavana vuonna maisterin tutkinnon. Rubio on työskennellyt useissa eri maissa ja on yksi Opening Eyes Spain -ohjelman perustajista. Hän on puhunut ja julkaissut runsaasti piilolinsseistä ja aivovaurioiden tuottamista visuaalisista vajaatoiminnoista. Rubio on erikoistunut piilolinssien (erityisesti pediatrististen ja orto-K) linssien sovitukseen mm. lapsilla.

Nicholas J. Rumney

MScOptom, FCOptom, DipTP(IP), ProfCertMedRet, FAAO, FEAOO, FIACLE, FBCLA, FAOI

Nicholas J. Rumney on optometristi jo kolmannessa sukupolvessa, ja hänen palkittu praktiikkansa sijaitsee Herefordissa Iso-Britanniassa. Rumney on  EAOO:n perustajajäsen ja nykyinen varajäsen, ja hänen taustansa optometrian kehityksessä on mittava. Rumney konsultoi mm. Topconia ja Alconia.

Lue Rumneyn laajempi esittely (englanniksi)

Panu Tast

Toimitusjohtaja, NÄE ry

Pekka Palmu

Puheenjohtaja, NÄE ry