Näkemisen ja silmäterveyden toimiala tarjoaa alan ammattilaisille hyödyllistä ja ajankohtaista tietoa näkemisestä ja silmäterveydestä.

Puhujat

Optometriapäivillä on jälleen mukana hieno ja monipuolinen joukko alan ammattilaisia. Näe2018-luennoilla ääneen pääsevät seuraavat puhujat.

Petri Eskola

Eskola on valmistunut optometristiksi vuonna 2002 ja saanut 2013 oikeuden rajattuun lääkeenmäärämisoikeuteen. Hän kuuluu kansainväliseen Hoya Vision Care -koulutustiimin, jossa on toiminut vuodesta 2010. Eskola kouluttaa Euroopan laajuisesti silmälääkäreitä, optometristeja ja myyjiä erikoisalueenaan tulevaisuuden teknologian hyödyntäminen ja silmälasien käyttökokemuksen parantaminen. Hän toimii kansainvälisen Optometrian tutkimusjulkaisun Optometry & Visual Performance (OVP) arviointitoimikunnan(review board) jäsenenä.

 

Päivi Nokipii

Nokipii on valmistunut optometristiksi vuonna 2007 Helsingin Ammattikorkeakoulusta. Piilolasien sovitusoikeuden ja työnäköoikeudet hän sai vuonna 2009. Vuosina 2010–11 Nokipii suoritti Salus University’ssa B.Sc. in Optometry tutkinnon, ja vuonna 2017 Specialized Training in Posterior Segment Disease -koulutuksen.

 

Bruce Evans

Evans on valmistunut optometristiksi vuonna 1984. Hän toimii tutkimusjohtajana Institute of Optometry’ssä Lontoossa erikoisalanaan myopia ja sen seuranta. Hän julkaissut yli 250 artikkelia ja lukuisia kirjoja, mutta pitää myös tutkimustyön ohella omaa praktiikka Englannissa. Evans sai tohtorin arvonimen 1991, ja hänelle on myönnetty fellowship-apurahat:

  • the College of Optometrists in 1996
  • the British Contact Lens Association in 2006

Terhi Peltola

Peltola on koulutukseltaan optikko, optometristi AMK. Terhi työskentelee tällä hetkellä Hoya Lens Finland Oy:n tuotepäällikkönä.

Pasi Hiukka

Hiukka on toiminut optikkona yli 20 vuotta, ja yrittäjä hänestä tuli vuonna 2013. Viimeiset kolme vuotta Hiukka on mukana myös Näköasiantuntijat-verkostossa.

Maija Mäntyjärvi

Mäntyjärvi työskenteli Silmätautiopin professorina Kuopion yliopistossa (nykyinen Itä- Suomen yliopisto) vuoteen 2002 asti, jolloin hän jäi eläkkeelle. Vuodesta 2000 Mäntyjärvi oli Helsingin Työterveyslaitoksen konsultoiva silmälääkäri erikoiskiinnostuksenkohteina värinäkö, kontrastinäkö ja liikennenäkö. Vuodesta 2015 hän oli konsultoiva silmälääkäri Suomen ensimmäisellä ajoterveyteen perehtyneellä Ajopolilla TYKS:ssa Turussa.

Seppo Huovila

Huovilalla on pitkä kokemus alan yrittäjien ja myyjien kouluttamisesta. Hänellä filosofian maisterin tutkinto, ja hän on tehnyt pro gradu -tutkielmansa optisen alan liikkeenjohdollisesta koulutuksesta. Huovila on konsultoinut ja kehittänyt työssään monipuolisesti optisen alan liikkeitä.

Indie Grewal

Englannista kotoisin olevalla Grewal’lla on 30 vuoden kokemus optiselta alalta. Valmistuttaan optometristiksi hän ryhtyi myös tutkijaksi (Visioncare Research). Grewal avasi Leightons Franchise -yrityksensä vuonna 2001 ja alkoi tehdä kliinisiä tutkimuksia liittyen piilolinsseihin. Hän on erikoistunut ortokeratologisiin ja multifocal-piilolinsseihin.

Veera Papinoja

Papinoja bloggaa ammatikseen ja auttaa yrityksiä saavuttamaan tuloksellisia vaikuttajamarkkinointikampanjoita. Veeran PR- ja markkinointiosaaminen yhdistettynä yli kymmeneen bloggaajavuoteen takaa rautaisen ammattitaidon. Ennen täysipäiväistä bloggaajauraa Papinoja toimi kansainvälisen matkailuyrityksen PR-päällikkönä ja vastasi kaikista vaikuttajamarkkinointikampanjoista, erityisesti Instagramin puolella. PING Helsingissä hän toimii asiantuntijana.

www.veerabianca.com / @veerabianca

Jussi Kärhä

Kärhä on valmistunut optikoksi vuonna 2001 ja käynyt optoergonomian kurssin vuonna myöhemmin vuonna 2002. Optiimista hän on ponnistanut työnäkemisen maailmaan ja toiminut eri rooleissa jo 16 vuotta. Jussi on ollut Suomen Työnäköseuran hallituksessa 2,5 vuotta.

Tatu Järvenselkä

Järvenselkä on valmistunut optikoksi vuonna 1998 ja sai työnäköoptikon oikeudet 2000. Takana on laajaa työnäkökokemusta noin 20 vuodelta, joista viimeiset 15 vuotta hän on toiminut toimialalla päätyönä työnäköasiat. Järvenselkä on toiminut Suomen Työnäköseuran hallituksessa noin 8 vuotta.

Kalle Saarinen

Saarinen toimii työterveyshuollon erikoislääkärinä Raumalla. Hän kiinnostunut työstä ja näöstä ja siten erikoistunut työnäkemiseen. Länsirannikolla metsä- ja telakkateollisuuden parissa Saarinen on viettänyt nyt neljännes vuosisataa.

Tuula Tiihonen

Tuula Tiihosen sydäntä lähellä ovat uudet digitalisaation mahdollistamat tavat tuottaa terveyttä ja hyvinvointia ihmisille.  Kesäkuusta 2016 alkaen Tuula on vastannut Sitran uudistumiskyky-teeman avainalueesta Ihminen edellä – valintakokeilut sotepalveluissa.

Samuel Kaseva

optikko, Essilor Oy

Arto Hartikainen

optometristi

Panu Tast

toimitusjohtaja, NÄE ry

Pekka Palmu

puheenjohtaja, NÄE ry

Robert Andersson

Doctor candidate, M.Sc., FAAO

Mikael Pentikäinen

toimitusjohtaja, Suomen Yrittäjät

Hemmo Salo

optikko, Silmäasema Oyj

Marko Määttä

Lääkäriliitto, Silmälääkärit-alaosasto, puheenjohtaja

Olli Väisänen

lääketieteellinen johtaja, Silmäasema Oyj

Kristian Isaksen

Isaksen on toiminut optisella alalla vuodesta 1999, ensin pajapeikkona ja myyjänä, nykyään optometristina.

Matti Paavilainen

optikko