Näkemisen ja silmäterveyden toimiala tarjoaa alan ammattilaisille hyödyllistä ja ajankohtaista tietoa näkemisestä ja silmäterveydestä.

Optikko-Kilta ry

Optikko-Killan tarkoituksena on toimia optiselta alalta aktiivisesta työelämästä eläkkeelle jääneiden tai eläkkeelle pian siirtyvien jäsenten yhdistävänä elimen. Se pitää yhteyttä optisen alan eri järjestöihin ja toimii heidän kanssaan yhteistyössä. Kilta järjestää retkiä, tilaisuuksia sekä tiedotusta ja esitelmiä jäsenilleen.

Yhdistys on perustettu vuonna 1994 ja rekisteröity vuonna 2007. Kotipaikka on Helsinki.

Yhdistyksen hallitus voi hyväksyä jäseneksi optikon tai alalla pitkään ansiokkaasti toimineen muun henkilön, joka on eläkkeellä tai on lähitulevaisuudessa siirtymässä eläkkeelle. Killan hallitukseen kuuluu puheenjohtaja ja 3-9 muuta varsinaista jäsentä ja heidä henkilökohtaiset varajäsenensä.

Ajankohtaista

Optikko-Killan syysretki

Killan syysretki järjestettiin 25.-26.9.2018. Mukana oli 19 aktiivista jäsentä, jotka aluksi tutustuivat Jämsässä Alhon Huopatehtaassa kotimaisten huopatossujen valmistukseen. Sieltä siirryttiin tutustumaan yhteen Unescon maailmanperintökohteeseen, upeaan Petäjäveden vanhaan kirkkoon.  Majoitus oli järjestetty Maatilamatkailu Kumpuseen, jossa tarjottiin maukas illallinen savusaunan jälkeen.

Toisena päivänä tutustuttiin perusteellisesti Mäntän hienoon museotarjontaan. Ensin oli ohjelmassa keskustan Gustav-museo, joka on Serlachiuksen entinen pääkonttori. Sieltä siirryttiin Gösta-museoon Jokiniemeen, jossa myös nautittiin maukas lounas.

Kaikissa kohteissa oli erinomaiset oppaat  ja ryhmä sai todella kattavat tietoiskut! Matkan käytännön järjestelyt hoiti jälleen ansiokkaasti Killan jäsen Päivi Heino, jolle suuret kiitokset!

Hallitus 14.2.2018:

Puheenjohtaja: Lassi Tulonen
Jäsenet (suluissa varajäsen):
Jouko Miettinen vpj (Arndt Norrgård)
Mauri Moisander (Päivi Heino)
Seija Valtonen (Ritva Stenberg)

Raila Soininen siht. (Soili Virtanen)

YHTEYSTIEDOT
Lassi Tulonen
Puheenjohtaja
0500 219263
Raila Soininen
Sihteeri
0400 458050