Näkemisen ja silmäterveyden toimiala tarjoaa alan ammattilaisille hyödyllistä ja ajankohtaista tietoa näkemisestä ja silmäterveydestä.

Miten toimimme

Näkemisen ja silmäterveyden toimiala (NÄE ry) on johtavien optikkoketjujen, yksittäisten optikkoliikkeiden, silmäklinikkayritysten ja kaikkia näitä palvelevien maahantuojien, tukkukauppojen ja laitetoimittajien yhteinen toimialajärjestö. Järjestö syntyi keväällä 2016, kun silmäklinikkayritykset Medilaser, Memira ja Silmäasema Silmäsairaala päättivät liittyä mukaan silloisen Suomen Optinen Toimiala ry:n toimintaan.

NÄE ry:n edeltäjä Suomen Optinen Toimiala (SOT) näki päivänvalon 2012, kun silloiset Suomen Optikkoliikkeiden Liitto, Suomen Optisen Alan Tukkukauppiaat ja Optisen Alan Tiedotuskeskus yhdistivät toimintansa. Suomalaisen näkemisen ja silmäterveyden kantaisä, Suomen Optillinen ja Kirurginen Kauppayhdistys perustettiin vuonna 1941. Voidaan siis sanoa, että NÄE ry: myötä ympyrä tavallaan sulkeutui.

Valiokunnat

Jokaisella on oma valiokuntansa: yrittäjävaliokunta, ketjuvaliokunta, tukkuvaliokunta ja silmäklinikkavaliokunta. Valiokunnilla on kaksi jäsentä järjestön hallituksessa. Kaikkien ääni tulee kuuluviin: jokainen jäsen kuuluu omaan jäsenryhmäänsä ja jokainen jäsenryhmä on tasapuolisesti edustettu NÄE ry:n hallinnossa ja päätöksenteossa.

NÄE ry:ssä toimintaa johtavat hallitus ja toimitusjohtaja. Asioiden valmistelu on toimiston vastuulla, minkä jälkeen jäsenryhmät antavat lausuntoja eri aiheista jäsenvaliokuntien kautta. Lopuksi toimisto panee toimeen hallituksen tekemät päätökset.

NÄE ry:n hallitus 2017

Ketjujäsenet

Catarina Fagerholm, Instru Optiikka Oy (Rainer Nyman, Fenno Optical Oy)
Erkki Tala, Specsavers Finland Oy (Vesa Mars, Synsam Finland Oy)

Silmäklinikkajäsenet

Pasi Kohmo, Silmäasema Oyj (Sami Määttä, Silmäasema Oyj)

Tukkujäsenet

Riikka Järvinen, varapuheenjohtaja, Piiloset (Finnsusp Oy)
Ilkka Naapi, Hoya Lens Finland Oy (Tommi Lehtinen, Safilo Nordic Ab)

Yrittäjäjäsenet

Pekka Palmu, puheenjohtaja, Silmäoptikot Palmu Oy
Heikki Nevalainen, Outokummun Optiikka Oy (Sami Punkari, Tawastia Optiikka Oy, Specsavers Optikko)

Share