Näkemisen ja silmäterveyden toimiala tarjoaa alan ammattilaisille hyödyllistä ja ajankohtaista tietoa näkemisestä ja silmäterveydestä.

Optikko-kilta ry

Killan tarkoituksena on toimia optiselta alalta aktiivisesta työelämästä eläkkeelle jääneiden tai eläkkeelle pian siirtyvien jäsenten yhdistävänä elimen. Se pitää yhteyttä optisen alan eri järjestöihin ja toimii heidän kanssaan yhteistyössä. Kilta järjestää retkiä, tilaisuuksia sekä tiedotusta ja esitelmiä jäsenilleen.

Yhdistys on perustettu vuonna 1994 ja sen kotipaikka on Helsinki.

Yhdistyksen hallitus voi hyväksyä jäseneksi optikon tai alalla pitkään ansiokkaasti toimineen muun henkilön, joka on eläkkeellä tai on lähitulevaisuudessa siirtymässä eläkkeelle. Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, johon kuuluvat: puheenjohtaja, varapuheenjohtaja sekä kolme varsinaista jäsentä.

Killan viime vuosien keskeinen tavoite on ollut saada alalta kattava esine-, julkaisu- ym. kokoelma museoon, jonka sijoituspaikkana on Tampereen museokeskus Vapriikki. Näyttely aukeaa syksyllä 2016.

Killan toinen tärkeä projekti on kirja silmälasien ja näöntutkimuksen historiasta.

Ajankohtaista

Optikko-Killan vuosikokous pidettiin 3.3.2016 Helsingissä ravintola Vltavassa. Kokoukseen osallistui 37 jäsentä, joille Kilta tarjosi lounaan.

Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Jouko Miettinen ja muut valitut jäsenet ovat Ati Norrgård (varapuheenjohtaja), Ritva Stenberg (varalla Seija Valtonen), Mauri Moisander (varalla Ulla Ihantoja) ja Lassi Tulonen (varalla Leila Lahti). Yhdistyksen sihteerinä jatkaa Kalevi Differt. Tilaisuuden lopuksi Ilkka Liukkonen kertoi maailmalla tunnetuimmasta suomalaissyntyisestä tiedemies, geologi, mineralogi ja naparetkeilijä Adolf Erik Nordenskiöldistä (1832-1901), joka mm. purjehti Vega aluksellaan ensimmäisenä Koillisväylän. Ilkan viime kesän purjehdus suuntautui Norjan rannikkoa pitkin Huippuvuorille. Tästä jännittävästä retkestä saimme kuulla selostuksen kuultokuvien kera.

Tilaa Optometria lehti itsellesi tai optikkokollegallesi lahjaksi

Näkemisen ja silmäterveyden toimiala tarjoaa Optikko-killan jäsenille Optometria lehden erikoishintaan 30,80 € (sis.alv 10 %). Lehti ilmestyy viisi kertaa vuodessa.
Tee tilaus joko soittamalla Jaanalle 029 3000 903 tai lähetä sähköpostia jaana.kaidesoja@naery.fi

YHTEYSTIEDOT
Jouko Miettinen
Puheenjohtaja
GSM 041 538 9499
joukomietti@gmail.com

Kalevi Differt
Sihteeri
GSM 0400 700 407
kalevid@gmail.com